Aangenaam!

Dit ben ik, Judith van Bokhoven, de persoon achter Scrivendo tekst & taal. Geboren in 1983 in ’s-Hertogenbosch.

Na het gymnasium studeerde ik Italiaanse taal & cultuur in Perugia, Bologna en Utrecht. Als echte taalliefhebber koos ik vervolgens voor de masteropleiding Media & Journalistiek. Daar leerde ik om met een gezonde dosis creativiteit complexe materie om te zetten in gemakkelijk leesbare en aantrekkelijke teksten. Na mijn afstuderen in 2008 heb ik in diverse communicatie- en journalistieke functies mijn redactionele, commerciële en digitale vaardigheden verder ontwikkeld.

Content mens

Ik ben een ‘content mens’, in de ruimste zin van het woord. Ik houd van alles wat met tekst en taal te maken heeft. Schrijven vind ik simpelweg het allerleukste wat er is: door middel van prikkelende teksten mensen informeren én interesseren.

In 2010 trok ik de stoute schoenen aan en heb ik als freelance tekstschrijver Scrivendo tekst & taal opgericht. ‘Scrivendo’ (spreek uit: skrie-vendo) is een verwijzing naar mijn liefde voor Italië en de Italiaanse taal. Het is een zogenoemd tegenwoordig deelwoord en betekent ‘(al) schrijvende’.

Neem contact op via 06-27365631 of judith@scrivendo.nl
Judith van Bokhoven